Jaký je rozdíl mezi karmickým vztahem a vztahem s laskavou spřízněnou duší? Osudovým vztahem můžeme nazvat každý vztah.

Co je karmický vztah a jak ho poznat

Přemýšlíte, zda je váš vztah ten pravý, zda je váš partner spřízněná duše a zda se jedná o karmický vztah? Jaký je rozdíl mezi karmickým vztahem a vztahem s laskavou spřízněnou duší? Osudovým vztahem můžeme nazvat každý vztah. Protože vztah vždy ovlivní náš osud, ovlivní co žijeme a jak se cítíme, a proto je z tohoto hlediska každý vztah důležitý. Pojďme se na karmický vztah v tomto článku blíže podívat.

Co je karmický vztah

Karmický vztah je typ vztahu, díky kterému se máme něco naučit. Je to spojení, ve kterém čelíme výzvám a bolestivým lekcím, které nás mají nasměrovat k osobnímu růstu a sebepoznání. Tento vztah bývá často intenzivní, plný nejistoty, žárlivosti, sobeckosti nebo pochybností. 

Myslím, že tady není nikdo, kdo by tím neprošel. Karmické vztahy totiž máme do chvíle, než najdeme spřízněnou duši, a hodně se v nich učíme. Nejen o nás samotných, ale také o tom, jak máme najít člověka, který k nám opravdu patří.

Předprodej knihy Cesta k mému majáku

Jaký smysl má karmický vztah

Karmický vztah má hluboký smysl, i když na první pohled může působit bolestivě a být vyčerpávající. Tento typ vztahu je zde proto, aby narušil staré vzorce chování a otevřel dveře k osobnímu růstu. Často se setkáváme s cykly nevyřešených emocí nebo s programy, které jsme během života posbírali. Karmický vztah nás nutí čelit těmto cyklům a léčit rány, které nás brzdí. 

Jaký je vztah se spřízněnou duší

Abychom mohli lépe porozumět tomu, co je karmický vztah a jaký má v našem životě význam, je důležité vědět, jaký je vztah se spřízněnou duší. Zatímco karmický vztah je plný výzev a konfliktů, vztah se spřízněnou duší přináší klid, harmonii a pocit, že k sobě neodmyslitelně patříte. Vztah se spřízněnou duší je snadný, přirozený a plný vzájemné podpory.

Spřízněná duše vás inspiruje stát se lepší verzí sebe sama, ale nepokouší se vás měnit.
Spřízněná duše vás inspiruje stát se lepší verzí sebe sama, ale nepokouší se vás měnit.

Jak nás mění naše spřízněná duše

Spřízněná duše nás mění jiným způsobem. Inspiruje nás a motivuje k tomu, že chceme být lepší verze sebe sama. Chceme být lepším, ale ne jiným člověkem. Stáváme se nejdokonalejší verzí sama sebe. V karmickém vztahu se často snaží jeden druhého měnit a dávat najevo, v čem druhý člověk není v pořádku a jak bychom si ho představovali.

TIP: Jak najít smysl života?

Jaký je rozdíl mezi karmickým vztahem a spřízněnou duší

Pokud prožíváme karmický vztah, znamená to, že nás vztah má něco naučit. Budeme se cítit špatně, budeme mít pocit, že můžeme něco ztratit, budeme mít  pochybnosti a nejistotu, budeme cítit žárlivost, sobeckost. Součástí vztahu bude také omezování, domněky atd.

Na druhé straně stojí vztah se spřízněnou duší – harmonický a hluboký, kde se dva lidé doplňují a inspirují k tomu, aby se stali lepší verzí sebe sama. Jak tedy karmický vztah poznat a odlišit ho od vztahu se spřízněnou duší?

Jaké má spřízněná duše znaky

Pokud se potkáme se spřízněnou duší, pocítíme do hloubky lásku. Začneme utužovat vlastní sebevědomí a sebehodnotu a budeme se cítit dobře. Spřízněnou duši poznáte jednoduše. Potkají se dvě nedokonalé bytosti, které spolu tvoří naprosto dokonalý pár. Cítí se spolu lépe, než když je každý sám. Jaké má spřízněná duše znaky?

  • Vnitřní jistota, 
  • přirozená komunikace,
  • důvěra, 
  • stabilita,
  • harmonie,
  • osobní růst,
  • vnitřní klid.
Když jsou sami, jsou stejně v myšlenkách spolu.
Když jsou sami, jsou stejně v myšlenkách spolu.

TIP: Sebeláska a jak se mít rád krok za krokem

Ve vztahu sami za sebe

U normálního (karmického) partnerství se dva lidé potkají proto, aby nějakým způsobem nebyli každý sám, ale zároveň tam jsou pořád sami za sebe. Není tam rovnice, že když jsou spolu, cítí se lépe. Protože když spolu nejsou, místo toho aby v mysli spolu byli, cítí hlavně nejistotu. Zaobírají se tím,  co druhý dělá, jestli za někým nekouká a podobně.

Vztah se spřízněnou duší nás posune do jiné úrovně života. Přestaneme se bát, že nejsme dost v pořádku, protože pro toho druhého jsme dobří tak, jak jsme, a nemáme pochybnosti.

TIP: Co dělat, když útočí strach a negace?

Jak poznat karmický vztah

Pokud nevíte, zda máte karmický vztah s partnerem nebo zda je vaše polovička vaší spřízněnou duší, sepsala jsem šest hlavních rozdílů, jak tyto vztahy od sebe odlišit a jak poznat karmický vztah. Díky tomuto uvědomění vám možná dojde, jaké by to mohlo být ve vztahu se spřízněnou duší a že karmický vztah vám přináší zkušenost, ale nemusíte v něm setrvat do konce života.

Složitá komunikace

V karmickém partnerství se hledají složitosti a je tam zbytečně moc slov. Tvrdíte něco, co pak neděláte, něco jiného si myslíte, než říkáte, a je tam spousta toho, co lidi v běžných vztazích lidé dělají a co vede k rozporům a hádkám nebo zlomenému srdci.

Spřízněná duše a vztah s ní je naprosto jednoduchý. Komunikace probíhá sama a přirozeně. Lidé se na sebe podívají nebo se navnímají a rozumí si. Z toho čtou odpovědi a vědí, jak se druhý cítí, co chce říct a podobně.

Je u vás ve vztahu více JÁ než MY?
Je u vás ve vztahu více JÁ než MY?

Pochybnosti a nedůvěra

V karmickém vztahu lidé často a cíleně používají ztrátu důvěry a snaží se narušit stabilitu vztahu, protože je pořád víc Já a ne My. Je v něm žárlivost a chybí důvěra. Asi každý si prožil takový vztah, ale v hloubi duše víte, že dlouhodobě to nikam nevede.

Vztah se spřízněnou duší  je o tom, že nám partner nikdy nedává důvod o něm pochybovat. Jste si naprosto vnitřně jistí, že k sobě patříte. Vnímáte, že tady jste jeden pro druhého a nemáte potřebu vzbuzovat pochybnosti. Není to o žárlivosti a je to tak, jak to být má.

TIP: Nefunkční vztah, jak ho zachránit a znovu se zamilovat

Potřeba měnit partnera

Karmický partner má snahu vás měnit. Snaží se vám říct, jak se oblékat, s kým se stýkat, co byste ještě v tomhle věku dělat měli a neměli a podobně.

Spřízněná duše věří v to, co chcete být vy sami a podporuje vás v tom. Věří vám, i když vy si nevěříte a neustále vás inspiruje na vaší cestě. Podporuje vás ve svých snech a nesnaží se vám podsunout své vlastní.

TIP: Psychické vyčerpání a jak v krizi aktivovat sílu

Názory ostatních

Lidé v karmickém vztahu často mají tendenci vše probírat s ostatními lidmi, namísto s partnerem.

    Pak se často objevují situace typu: „Maminka říkala,  že v tomhle věku bys tohle nosit neměla“. Snaží se tam vtáhnout někoho, kdo podpoří jeho názor, který je proti tomu druhému. Jsme ale proti sobě, a ještě si bereme na pomoc někoho, kdo bude bojovat s námi proti partnerovi.

    Neposuzuje vás podle toho, co říkají ostatní. Bere v potaz to, co máte spolu vy, a nemá potřebu do společného vnitřního světa tahat ostatní.

    Spřízněná duše nemá zájem o názor okolí.
    Spřízněná duše nemá zájem o názor okolí.

    Pozornost a společný čas

    V karmickém partnerství lidé žádají druhého o pozornost a čas. Nutí se spolu trávit čas, přestože by každý raději dělal něco jiného. Někdo se naštve, že ten druhý tomu nedává prioritu. Pokud spolu netráví dostatek času, vzejdou pochybnosti, že je druhému lépe s někým jiným. Vztah se hodnotí podle toho, kolik pozornosti jeden druhému dává. 

    Zato vztah se spřízněnou duši je schopný překovat dálku i čas. Partneři jsou totiž pořád spolu a nemusí se ujišťovat, že ten druhý tu je.

    Tip: Jaká je vaše sebehodnota? Aneb cesta za poznáním

    Karmický partner se hodně orientuje na zevnějšek

    Karmický partner se příliš soustředí na zevnějšek: jak vypadají vaše vlasy, tělo, jak ho přitahujete a podobně. Ve chvíli, kdy jste spolu delší dobu, ho to může začít nudit. Okoukáte se mu, a protože to byl pro něj hlavní impuls, dochází k nevěrám a rozbrojům.

    Spřízněná duše hledá hloubku a v ní nachází každý den další a další inspiraci. Ve chvíli, kdy v někom jako ve studnici nacházíte stále víc, tak vás neustále přitahuje a nestíháte ani vnímat, zda se fyzicky nějak mění, co má na sobě a podobně. Je to jedno. Protože přitažlivost daného člověka tkví v energetickém poli, a to je nepřenosné. 

    Jak zrušit karmický vztah a jak se z něj dostat

    Možná teď mnoho z vás přišlo na to, že jste v karmickém vztahu, a budete se teď z něho chtít dostat nebo ho zrušit. Důležité je vědět, že karmický vztah tu není proto, aby nás zlomil, ale aby nás naučil milovat sami sebe. Jeho účel je přestat kontrolovat okolnosti a začít se soustředit na svou vlastní cestu a vnitřní růst. Musíme pochopit, že jde o lekci, kterou máme zvládnout sami. Bez toho, abychom se spoléhali na druhého.

    Jakmile přijmeme, že jsme v tomto vztahu proto, abychom se naučili být lepší verzí sebe sama, můžeme začít rozpoznávat negativní vzorce, které nás drží zpět. Tento uvědomělý přístup postupně „odstraní masku“ karmického vztahu a my začneme vidět věci tak, jak skutečně jsou. Pokud vztah nenaplňuje náš růst, je potřeba najít odvahu a udělat krok ven. Nevyřešené karmické cykly se budou opakovat, dokud se neodhodláme je přerušit. A to může znamenat, že si tím budeme muset projít znovu i v dalším životě.

    Jsou určitá specifika, která vám okamžitě odpoví na otázku, v jakém partnerství se nacházíte.

    Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

    Zjistit vícePovolit video

    Pár slov závěrem

    Toto povídání pro vás může být impulsem hledat více. Najít v sobě více a poznat dimenzi, která je o něčem jiném. Všem vám přeju, abyste svou spřízněnou duši našli. Nebojte se toho a běžte do toho po hlavě.

    Kdo je autorka?

    Barbora Englischová

    Barbora Englischová

    Bára je symbolem prospěšného myšlení v ČR a je také maminkou úžasných bytostí. Stojí za projektem osobního rozvoje Detoxikuj život, který pomohl tisícům lidí při objevování jejich sebehodnoty a probuzení vnitřní síly při vytváření prospěšnější verze jejich života. Je autorkou knih Detoxikuj život, trilogie Luna z lůna a bestselleru Maják v srdci.

    Vytváří specifické fungující metodyonline programy, díky nimž se lidé vrací ke své síle. Své poselství šíří prostřednictvím přednášek napříč Českem a Slovenskem a pořádáním vědomých seminářů a campů.

    Komentáře

    Přidat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů